Hemelvaartrit 2022
We kijken terug op een meer dan geslaagde Hemelvaartrit!
Met een prachtig aantal deelnemers, dat de 100 ver oversteeg, maakten we vandaag een prachtige rit door het Brabantse Land.

De diversiteit aan voertuigen was groot, van Jaguar E-Type tot Range Rover en van een echte "Microcar" tot Mobylette.
Wat fijn dat het na de afgelopen corona jaren weer allemaal kon en mocht, ook het publiek wist het oude spul goed te waarderen en kwam in grote getalen een kijkje nemen.

Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers en deelnemers die er samen een prachtige editie van hebben gemaakt!

fotoserie 1

fotoserie 2

reportage omroep Meierij

 
Verslag Hemelvaartrit 2019
 
De weersvoorspellingen voor Hemelvaartsdag waren al de hele week somber. In de ochtend is regen voorspeld. Dat mocht de pret bij de vrijwilligers echter niet drukken. Zelfs het hangen van de bordjes was een gezellige bezigheid.

Gelukkig viel het weer op Hemelvaartsdag mee. De ochtend begon met een drup regen maar tegen 9:00u was het droog en zou het nagenoeg droog blijven. Gelukkig schrok dit de deelnemers niet te veel af, er waren ca. 120 aanmeldingen waaronder een groot deel met tweewielers.

Het was dan ook gezellig bij de startlocatie, sporthal de Dioscuren. Onder het genot van een bakje koffie werd genoten van de voertuigen en gepraat over de hobby. Over dat restauratieproject dat nog op zolder ligt, over kleine details op grote voertuigen en over die Royal Nord die 50 jaar geleden maar kapot bleef gaan en uiteindelijk in de tuin begraven is.

Om 11:00u ging de rit van start. Via landelijke wegen richting Heeswijk, Vorstenbosch, Boekel en uiteindelijk naar Handel. De rit is goed vastgelegd op de gevoelige plaat door de goede samenwerking met de lokale media, o.a. TVSchijndel en Schijndelonline hebben hier echt werk van gemaakt. TVSchijndel had zelfs een reporter met camera die de hele rit heeft meegemaakt en ook in diverse voertuigen heeft meegereden, zie hiervoor de film op TVSchijndel.

De terugweg liep binnendoor richting Keldonk, daarna tussen Zijtaard en Sint-Oedenrode door richting de Vlagheide. Vervolgens via Wijbosch weer richting Schijndel. Terug bij sporthal de Dioscuren kwam het zonnetje zelf weer door! Het was dan ook aangenaam napraten in het zonnetje!

We hebben weer genoten van de oldtimers, de rit, de reacties van de deelnemers op de rit en de gezelligheid! Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Hans


Klik hier voor fotoalbum 1


Klik hier voor fotoalbum 2


Klik hier voor de film en foto's van TVSchijndel


Klik hier voor het fotoalbum
 
Hemelvaartrit 2018
Wat hebben we genoten vandaag van de Hemelvaartrit!

De ochtend begon slecht met regen, het werd beter toen het om 10:00u droog werd, het werd nog beter met een mooie opkomst van oldtimers.

In totaal waren er 110 voertuigen ingeschreven deze dag, dit is een heel mooie opkomst gezien het weer! Bij de startlocatie bij sporthal de Dioscuren was het gezellig, veel bekende gezichten, elkaars voertuigen bewonderen en ook veel publiek. Bij de start om 11:00u was het druk op de parkeerplaats en ook op de trottoirs langs de route na de sporthal stonden liefhebbers te kijken naar de oltimers.

De route van in totaal 80km leidde via het landelijk gebied van Den Dungen, Berlicum, Heeswijk en Vorstenbosch langs de pauzeplaats, resort de Vrije Teugel in Uden. Na de pauzeplaats waren het wederom landelijke wegen en werd via Erp en Keldonk via de Vlagheide terug naar Schijndel gereden.

We hebben veel lachende gezichten gezien deze dag Deelnemers en vrijwilligers bedankt!

Klik hier voor fotoalbum 1


Klik hier voor fotoalbum 2

 
Hemelvaartrit 2017
Met prachtig weer, een mooie route en meer dan 200 deelnemers was de hemelvaartrit weer een groot succes. Dit leidde tot lachende gezichten bij zowel de deelnemers als de vrijwilligers.

Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Hemelvaartit 5 mei 2016
  
lees meer...
 
hemelvaartrit 2015
 
lees meer...
 
Verslag Hemelvaartrit 2014
  
lees meer...
 
Verslag Hemelvaartrit 2013
  
lees meer...
 
Verslag Hemelvaartrit 2012
  
lees meer...
 
Hemelvaartrit 2011
lees meer...