10 juli Lentemuseumrit
Op zondag 10 juli organiseren we weer de lente museumrit. Deze rit start dit jaar wederom op de vertrouwde locatie, te weten de Eerdse Molen. Deze mooie molen met een rijke geschiedenis is op deze dag ook van de binnenkant te bezichtigen!

De rit staat open voor inschrijving met auto’s, motoren en bromfietsen van 25 jaar of ouder en specials.
De rit voert door het mooie Brabantse land en eindigt na ongeveer 60 kilometer bij een klein museum. Hier is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen.

U krijgt bij inschrijving een routebeschrijving maar de rit is niet uitgepijld. Voor de bromfietsers zijn er enkele makkelijk te herkennen voorrijders.

Inschrijving is mogelijk op 10 juli zelf vanaf 9.30 uur bij De Eerdse Molen, Zandvliet 11 in Eerde. De start is vanaf 11.00 uur.
De kosten voor deze rit bedragen €6,00 per voertuig inclusief een kopje koffie. Voor clubleden zijn de kosten voor deelname €3,00


 
Lentemuseumrit 2019
We hebben weer genoten van de Lentemuseumrit van 2019, jullie ook? Gezelligheid, bekende en nieuwe gezichten!

Hierbij enkele foto's, het volledige fotoalbum is te vinden via de volgende link:

Klik hier voor het fotoalbum
 
Lentemuseumrit 2018
 
We kijken terug op een zeer geslaagde Museumrit! Zie onderstaande link voor alle foto's!

Wat wil je met zo'n weer en zo'n opkomst. De vrijwilligers van de Eerdse Molen hebben ons weer gastvrij ontvangen en ons vol enthousiasme de verhalen van de molen verteld.
De mooie rit van 60km eindigde bij Verouden. De hallen met 'nieuwe' tractoren werden snel gevonden. De hal vol met oldtimer tractoren, vele zelfs van voor de oorlog, was voor sommige bezoekers een grote verrassing. Net als bij het vertrekpunt was het ook hier mooi om de verhalen van de enthousiaste eigenaars te horen.

Het was weer een gezellig samenzijn, deelnemers en vrijwilligers bedankt hiervoor!klik hier voor het fotoalbum
 
Lentemuseumrit 2017
 
Wat een prachtig weer op de lentemuseumrit 2017! Zie onderstaande link voor de foto's.

klik hier voor het fotoalbum
 
Lenterit 2016
 
HW&VC Midden-Brabant organiseerde op zondag 10 juli de lentemuseumrit.

Deze rit startte dit jaar wederom op een prachtige locatie, te weten de Eerdse Molen. Het weer was goed, net als de opkomst.

Wederom een gezellige geslaagde dag!Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Lenterit 2015
Op zondag 12 juli is de 2e rit van HW&VC van 2015 gereden, de lenterit. De start was weer bij de Eerdse Molen. Een prachtig plekje Brabant als je het mij vraagt.

Ondanks het slechte weer, wind en wat regen was er een mooie opkomst. Zelfs de tweewielers waren goed vertegenwoordigd! Rien kon het als voorrijder precies aan. Fijn, want zo had ik als reservevoorrijder mijn handen vrij om foto�s te maken. Dit betekent feitelijk dat ik eerst voor de groep uit rijdt om een mooi plekje langs de weg te zoeken om foto�s te maken. Daarna doorkruis ik het Brabantse land, al op mijn routerol turend om binnendoor een tweede mooie plek te vinden.

Harrie van Geffen had weer een zeer mooie route bedacht voor de deelnemers. Via landweggetjes waar velen van ons nog nooit geweest zijn slingerde de route in de richting van Stiphout.

De route leidde naar Vorstenbosch, naar het museum van Joop. Deze man heeft een adembenemende verzameling klassiek motoren. Persoonlijk heb ik een zwak voor primitieve vooroorlogse motorfietsen met leuke technische aardenarigheden. Hiervoor ben je Joop aan het goede adres!

Harrie bedankt voor de mooie rit, Joop bedankt voor de gastvrijheid!

Hans


Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Lentemuseumrit 2014
  
lees meer...
 
Verslag Lentemuseumrit 2013
  
lees meer...
 
Verslag Lentemuseumrit 2012
  
lees meer...
 
Verslag Lenterit 2011
lees meer...