• Jubileum show

30 jarig jubileum.
De afgelopen maanden is door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de HW&VC jubileumshow 2023. Het resultaat is zondag 4  juni 2023 zichtbaar. Het thema van de jubileumshow is wederom  ‘voor en door leden’, 30 jaar HW&VC; Veelzijdigheid kent geen tijd.

Dit wil zeggen dat wij als leden van HW&VC de bezoekers onze meest begeerlijke of bijzondere verzamelstukken zullen laten zien. Dit zijn vaak voertuigen met een bijzonder en/of opmerkelijk verhaal.

Maar ook oude tractoren krijgen een prominente plek op de show. Het mooie van deze categorie is dat de techniek zo mooi open en bloot is te bewonderen, dat is zeker ook van toepassing op de categorie “Stationaire Motoren” welke vroeger in de industrie en op het land werden gebruikt om allerhande machines aan te drijven.

Op het plein voor het Spectrum staan de auto’s van weleer opgesteld. Grote Amerikaanse auto’s met hun krachtige V8 motoren staan in contrast met de verfijnde en soms delicate Franse techniek van bijvoorbeeld een merk als Citroën. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een zeldzame Japanse gebruiksauto, waarvan niemand toen ook maar de gedachte had om er eentje te bewaren. Ook echte iconen zoals de VW Kever zullen present zijn, of ziet u liever een model van het oerdegelijke merk Volvo uit Zweden, wij tonen iedereen graag hoe veelzijdig onze hobby kan zijn. Voertuigen uit een ver , maar ook een recenter verleden zullen in ruime mate aanwezig zijn, vergeet niet dat ook de jaren ’80 inmiddels alweer zo’n 40 jaar achter ons liggen.

Ook de tweewielers zijn weer terug te vinden op de show, van een roestige bromfiets uit 1948 die er uit ziet alsof deze zo uit een Franse schuur is getrokken tot een tot op het laatste boutje gerestaureerde Kreidler Florett, de nozem en vetkuif van weleer kan zijn hart komen ophalen.

De tweewielers met meer cilinderinhoud zijn natuurlijk ook vertegenwoordigd, oude Engelse glorie in de vorm van modellen van Norton, Ariel, BSA maar ook gewilde en kostbare Amerikanen, zoals Indian’s zullen te zien zijn. Maar natuurlijk ook de verfijnde Japanse techniek van  Honda en Yamaha spreekt nog steeds tot de verbeeldingen van velen. Een scala aan voertuigen van diverse merken en van Special tot caféracer & crossmotor zal aanwezig zijn.

Vier je het jubileum met ons mee?
Hierbij nodigen we iedereen uit om zondag 4  juni met ons het jubileum te komen vieren bij het Spectrum, aan de Steeg in Schijndel. 
De show is geopend vanaf 10:00u tot 16:00u, de entree is uiteraard gratis. Wij hebben er zin in!

Kom gerust met je voertuig en/of club langs om gezellig te genieten van onze hobby en al de mooie voertuigen, er is ter plekke natuurlijk ook een natje en droogje verkrijgbaar.
 
Even terug kijken? Film van de vorige jubileum show in 2018.
TVSchijndel heeft toen in aanloop naar de show een mooie reportage gemaakt over het toenmalige 25 jarig jubileum.
Klik hier voor het item van TV-Schijndel en klik op ‘bekijk video’.

Ook van de show zelf heeft men een leuke reportage gemaakt, die is hier te vinden;
https://www.tvschijndel.nl/13610-jubileumshow-oldtimerclub-hw-vc-2