• Onze vereniging

De HW&VC Midden Brabant is een Oldtimerclub niet voor een speciaal merk of voor een categorie van oldtimervoertuigen, maar voor liefhebbers van alle gemotoriseerde werk- en voertuigen. Zo zijn er in de HW&VC, naast autoliefhebbers ook veel leden die een oldtimer motor, bromfiets of tractor hebben. Verder zijn er leden met historische werktuigen en stationair motoren zoals dorskasten etc.

Dit jaar viert HW&VC een jubileum. Het is alweer 30 jaar geleden dat een aantal oldtimerliefhebbers uit de buurt van Berlicum een oproep plaatste in de plaatselijke krant. Enkele weken later was de club geboren.

De gezamenlijke interesse in techniek en ons rijdend cultureel erfgoed is wat de leden van de club verbindt. Dit maakt dat er ook gevarieerd aanbod aan activiteiten wordt georganiseerd, denk bijvoorbeeld aan oldtimerritten, filmavonden, technische avonden en een museumbezoek. Als club willen we graag laagdrempelig zijn en blijven, dit blijkt ook uit het bedrag van de contributie, slechts €15,00 per jaar (2023).

Op deze manier houden we het in clubverband beleven van de hobby voor velen bereik en betaalbaar.  

In de loop van de jaren zijn de kernactiviteiten van de club verschoven naar Schijndel.
De HW&VC behoort tot één van de breedst georiënteerde oldtimer clubs van Zuid Nederland en richt zich met name op de het verzorgingsgebied van de gemeente Meierijstad en haar verre regio en omgeving. 

Op dit moment heeft de club zo’n 140 leden. De leden komen globaal uit een omtrek van +/- 35 km vanuit deze gemeente. Wat zeker niet wil zeggen dat je niet welkom bent als je van verder komt, we ontvangen je met open armen!

Bij de HW&VC kent veelzijdigheid immers geen tijd of afstand en ben je van harte welkom!

We zijn al 30 jaar een officiële vereniging met K.v.K. inschrijving en kennen een enthousiast bestuur dat bestaat uit diverse leeftijden.