• Historie

Hoe onze oldtimerclub begon.
De club kent zijn oorsprong in een oproep in de plaatselijke krant. ‘Heb jij net als wij interesse in oude voertuigen zoals auto’s, tractoren, motoren, bromfietsen of stationaire motoren etc. (–)’. Leuk detail is dat 30 jaar later de club een variatie qua voertuigen en interesse kent die nog net zo breed is als de oproep in de krant.

Mocht er overigens  in diezelfde krant een advertentie van een nieuwe auto hebben gestaan dan is dat model inmiddels ook een oldtimer te noemen (ook al heeft de belastingdienst daar inmiddels andere ideeën bij) en van harte welkom bij de club anno 2023.

Er werd gehoor gegeven aan de oproep in de krant, in 1993 is de club opgericht. Een klein clubje werd langzaam groter. Waar het begon met een clubritje met enkele leden groeide de grootste rit uit tot de legendarische ‘Midden-Brabant rit’, een rit met tegen de 1000 deelnemers traditioneel georganiseerd op Hemelvaartsdag, was jarenlang een begrip binnen de oldtimerwereld en een vaste prik voor vele liefhebbers van het rijdend materieel erfgoed.