Hemelvaart Rit 2024 – Enorm Succes!

Het was een Hemelvaartsdag om nooit te vergeten voor liefhebbers van klassieke voertuigen, want de Historische Werk en Voertuigenclub, beter bekend als de HW&VC, organiseerde een spetterende oldtimerrit die alle verwachtingen overtrof!

Vanaf de vroege ochtend verzamelden zich uiteindelijk meer dan 200 deelnemers bij de startlocatie, de sporthal De Dioscuren in Schijndel, voor een dag vol nostalgie, plezier en prachtige voertuigen.

Zodra de zon haar stralen om 11.00 uur over het Brabantse landschap liet schijnen, werden de motoren gestart en begon de stoet van klassiekers aan zijn avontuurlijke reis door de schilderachtige dorpjes en groene wegen. Van Sint Michielsgestel tot Cromvoirt, van Helvoirt tot Liempde en Haaren, de route voerde langs adembenemende landschappen en pittoreske dorpsgezichten die alleen Brabant kan bieden.

De pauzeplaats, bij het conferentiecentrum De Guldenberg, bood niet alleen een welverdiende ruststop voor de deelnemers, maar ook een smakelijke traktatie voor de zintuigen. De geur van vers bereide lekkernijen uit de foodtruck vulde de lucht, terwijl de ruime parkeergelegenheid een feestelijk podium bood voor de schitterende collectie aan oldtimers, er werd zelfs vol op gepicknickt. Het was een waar festijn van smaken en kleuren, waar deelnemers en toeschouwers zich tegoed konden doen aan prima eten terwijl ze genoten van de prachtige voertuigen en elkaars gezelschap.

En wat een spektakel was het bij de start enkele uren eerder!
Het stralende weer bracht een ware menigte op de been, die zich welhaast verdrong om de meer dan 200 deelnemers uit te zwaaien op hun tocht vol avontuur en historie. Van klassieke Volkswagens tot iconische Dafjes, van elegante Kevers tot stoere BMW’s, de diversiteit aan auto’s was adembenemend. En alsof dat nog niet genoeg was, maakten enkele vooroorlogse wagens en imposante Amerikaanse muscle cars, zoals de legendarische Ford Mustang, deel uit van het kleurrijke geheel. Zelfs legervoertuigen en bestelwagens voegden een extra dimensie toe aan het alomvattende nostalgische gevoel en zorgde voor een feest der herkenning.

Maar niet alleen op vier wielen, ook op twee wielen werd de show gestolen. Motorliefhebbers konden hun hart ophalen bij een diverse motorfietsen uit verschillende delen van de wereld, van Japan tot Engeland en Frankrijk. De bromfietsen, met hun nostalgische charme, brachten een glimlach op het gezicht van menig toeschouwer. De nozems en vetkuiven van weleer hadden o.a. hun Kreidlers en Zündapps tot in de puntjes opgepoetst en paradeerden trots langs de bewonderende menigte.

Na een dag vol avontuur, plezier en nostalgie, keek de HW&VC terug op een meer dan geslaagde editie van de Hemelvaartrit. Met grote dank willen ze alle deelnemers en bezoekers bedanken voor hun enthousiasme en aanwezigheid, speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers waardoor deze dag een onvergetelijke herinnering zal blijven voor alle liefhebbers van klassieke voertuigen.

Dit was niet zomaar een Hemelvaartrit; dit was een feest van passie, geschiedenis en gemeenschap, waarbij de liefde voor klassieke voertuigen mensen samenbracht en harten verwarmde. Tot volgend jaar, voor weer een dag vol avontuur en prachtige wagens!

Er zijn door ons eigen fototeam en diverse media, reportages gemaakt, je treft de links hier onder aan.

HW&VC EIGEN FOTO SERIE NUMMER 1

HW&VC EIGEN FOTO SERIE NUMMER 2

VERSLAG IN WOORD EN BEELD – TV SCHIJNDEL

FOTO REPORTAGE & FOTOGRAFIE “BLIJVEN-PLAKKEN.NL”

Omroep Meierij maakte een mooie video reportage op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *