Hemelvaart Rit 2023 Groot Succes – Verslag + Foto’s.

Op Hemelvaartsdag was het weer tijd voor de traditionele Hemelvaart Rit georganiseerd door de Historische Werk en Voertuigen Club (HW&VC) uit Schijndel.

Met 16 graden droog weer en de zon was het perfect oldtimer weer te noemen, wat vele deelnemers naar Sporthal de Dioscuren wist te trekken.

Ook het publiek was in grote getale aanwezig om al dat moois te komen bekijken, van oude Kreidler en Puch bromfiets tot perfect gerestaureerde Jaguar E-Type sportwagen, de variëteit aan voertuigen was weer enorm.

 Uiteindelijk namen zo’n 160 voertuigen deel aan de toertocht die onder grote publieke belangstelling van start ging.

“ We mikken bewust op een regionaal karakter, we adverteren niet in de klassieker magazines, de echte liefhebbers weten na al die jaren wel dat Hemelvaart synoniem staat voor Oldtimers en Schijndel, met ongeveer 160 deelnemers zijn we dan ook meer dan tevreden en kunnen we spreken van een geslaagde opkomst. We hebben niet de ambitie om de grootste te zijn, een evenement met prachtige voertuigen en enthousiaste deelnemers uit de regio past namelijk perfect bij onze vereniging” 

Aldus Remco van Eck, secretaris van de club.

De route voerde via prachtige landwegen over onder andere Lennisheuvel en Best naar Moergestel waar een pauze plaats was voorzien, daarna keerde de deelnemers weer terug naar Schijndel via een route over Oisterwijk, Haaren en Boxtel, bij elkaar zo’n 80 km.

De HW&VC viert dit jaar een jubileum jaar, de vereniging bestaat namelijk 30 jaar.

Voor de echte liefhebber van al dat moois op wielen heeft de jubilerende vereniging daarom nog een leuke mededeling.

Later dit seizoen, op zondag 4 juni zal de HW&VC ook weer een jubileumshow organiseren, zoals ze dat de laatste jaren bij iedere mijlpijl heeft gedaan. Tijdens deze show zullen de leden hun trots tonen aan iedereen die er in geïnteresseerd is. Er zullen op die dag de mooiste voertuigen te bewonderen zijn in en rondom ’t Spectrum, alwaar dan ook de toegang gratis is.

Foto’s van de geslaagde HemelvaartRit tref je aan in onze 2 foto albums, je treft ze aan via onderstaande links.
FOTOALBUM 1
FOTO ALBUM 2

Ook diverse media hebben aandacht geschonken aan ons evenement je kunt dat bekijken via onderstaande links.
Brabants Dagblad
MooiSchijndel
Omroep Meierij

Een gedachte over “Hemelvaart Rit 2023 Groot Succes – Verslag + Foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *